Ostin Iloleipurin pienen sydänvuoan, ja kehittelin siihen sopivan omenaisen kahvikakun. Ensimmäinen versio kuohui uunin pohjalle, mutta tämä toinen onnistui kuten halusinkin. Ensimmäisessä kakussa käytin soodaa, tässä toisessa leivinjauhetta, liekö siinä eroa?
Omenainen kahvikakku
100 g voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl omenan paloja
0,5 dl kinuskikastiketta
Sulata rasva ja vatkaa sokeri joukkkoon.
Lisää muna vatkaten (jäähtyneeseen) seokseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon omenan ja kinuskin kanssa.
Kaada seos voidletuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (0,5 l) ja paista 175-asteessa noin puoli tuntia.
Itse laitoin kaiken varalta osan taikinasta kahteen muffinivuokaan, koska uunin pesu parin päivän välein ei houkutellut...
Tuo vuoka on mielestäni tosi kivan kokoinen, kahvikakut kun tuppaavat olemaan turhan isoja. Tämän pitäisi tuhoutua yhdellä kaffittelulla, jos joku sattuu poikkemaan. Mittakaavaksi laitoin Pentikin teekupin:
Kommentit