1265388302_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 300 g voita

3 dl sokeria

4 munaa

n. 4 dl vehnäjauhoja

0,5 dl korppujauhoja

1 dl keksin muruja tms.

1,5 dl mantelirouhetta

0,5 rasiaa sukaattia

0,5 tl jauhettua neilikkaa

3 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

vadelmahilloa

punssi-sokerivettä

tomusokeri-vesiseosta

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita ensin joukkoon vain 3 dl vehnäjauhoja ja lisää sitten tarpeen mukaan, riippuen keksinmuruista. Sekoita taikina noeasti tasaiseksi ja annostele voideltuihin ja jauhotettuihin vuokiin. Nämä nousevat varsin paljon, joten parasta on paistaa koetorttu, jotta löytää oikean täyttökorkeuden. Paina ennen paistoa torttuihin kolot veteen kastetulla sormella ja sujauta koloon vajaa teelusikallinen vadelmahilloa. Paista 180 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes tortut ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä hetki ja kopauta sitten irti vuoistaan. Voit toki paistaa tortut leivovuoissakin!

Kiehauta tilkka vettä ja sokeria. Lisää kattilaan "plöräys" punssia ja kasta torttujen hattupuoli. Pursota perinteinen rengas tomusokerivesiseoksella ja nosta sen keskelle teelusikallinen vadelmahilloa.

 

Nämä ovat parhaimmillaan vasta parin päivän kuluttua! Punssi ehtii sopivasti imeytyä...