Alkuperäinen on ohje on Ullan, niinkuin monne muunkin loistavan leivonnaisen! Olen kuitenkin hieman muokannut sitä: mielestäni lopputulos on maukkaampi, kun omenat pilkkoo ja sekoittaa koko taikinan joukkoon. Lisäksi olen usein kostuttanut tortun Amaretolla ennen kuorruttamista. Kelpasi työkavereillekin ihan mainiosti...
Jonkin blogissa, anteeksi etten muista kenen, näin Omar-karkeista tehtyjä koristeita, Pitihän sitäkin kokeilla:
En vieläkään osaa tehdä ruusuista sellaisia ilmavia kuin haluaisin, mutta aikaansaannoksiinsa pitää tyytyä. Omar oli mielenkiintoista muokattavaa; se oli tosi sitkeää ja kovettui nopeasti. Tuuppasin kipon aina uudelleen hetkeksi mikroon ja jatkoin sitten muovailua. Yhden ruusun sain tehtyä kerrallaan. Yllättävän riittoisia karkit olivat, joten käytän varmasti uudelleenkin. Väri on kuitenkin valmiiksi sopiva moneen tarkoitukseen, kuten tähänkin manteleiden kaveriksi. Suklaakakun päälle sopisivat myös mainiosti.
Kommentit